• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

Giriş Formu






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

Siteyi Bu Güne Kadar


kişi ziyaret etmiştir
Şuanda 4 misafir bağlı
Anasayfa
515 ÖĞRETMEN YURT DIŞINA GİDİYOR PDF Yazdır E-posta
Üye Değerlendirme: / 3
Kötüİyi 
Yazar şermin korkmaz   
Perşembe, 24 Ocak 2008

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt dışında 515 öğretmen görevlendirecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların öğrenim çağındaki çocuklarının Türkçe ve Türk kültürü öğrenimini sağlamak amacıyla, Avrupa'daki ülkelere öğretmen gönderilecek. Öğretmenler, sınav ve mülakat usulüyle seçilecek.

Mesleki ve yeterlik sınavı, 23 Şubat 2008 tarihinde yapılacak. Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek sınav için dün başlayan başvurular, 11 Şubatta sona erecek. Başvurular, bakanlığın “www.meb.gov.tr” ve “http://digm.meb.gov.tr” internet adreslerinden yapılacak.

Sınav ve mülakat sonucuna göre, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sınıf Öğretmenliği, Almanca, İngilizce, Fransızca, Beden Eğitim ve Müzik branşlarında 515 öğretmen Almanya, İsviçre, Fransa, Belçika ve İngiltere'de görevlendirilecek.

YABANCI DİL BELGESİ 3 YIL İÇİNDE VERİLEBİLECEK

Açıklamada ayrıca, mesleki yeterlik sınavı ve temsil yeteneği mülakatında başarılı olan öğretmenlerden, görevlendirilmek istedikleri ülkede geçerli olan dil esas olmak üzere Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) “E” düzeyinde belge isteneceği bildirildi.

Buna göre, öğretmenler istenen yabancı dil belgesini, sınav tarihinden itibaren 3 yıllık bir sürede getirebilecek. Daha çok öğretmenin müracaatının sağlanması ve öğretmenlerin yabancı dil öğrenmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bu belgeye sahip olanlar, 2008-2009 öğretim yılından itibaren başarı sırasına göre görevlendirilecek.
 
< Önceki   Sonraki >